Batik!

20140607-141425-51265932.jpg
Provade idag att göra en batikmönstrad tröja. Har kollat på nätet innan och det är lika enkelt som det ser ut. Jag tog ett vanligt linne och virade den hårt runt sig själv och sedan virade jag den runt ett papprör, fem gummiband runt för att den skulle sitta hårt åt och sedan spände jag ytterligare huller om buller med ett nylonsnöre. Jag tryckte ihop det hela så mycket det gick och höll under kranen en stund för att fukta allt. Sedan hällde jag på turkos textilfärg (från Panduro Hobby), ganska generöst. Här och där blev det vita fält kvar, där ritade jag med svart textiltuschpenna och droppade vatten på för att det skulle sprida sig lite. Efter en timme plockade jag bort gummiband och snöre och hängde tröjan på tork på galge. Om 24 timmar kan den strykas för att fixera färgen.

2 svar på ”Batik!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *