”Italiensk” pizza!

img_0640fullsizeoutput_209cfullsizeoutput_209eimg_0643img_0647

 

Igår blev det äntligen av. Jag skulle baka italiensk pizza. Degen sattes i torsdags (superlätt) och fick kalljäsa till igår eftermiddag. Fyra bullar, som efter alla konstens regler, trycktes ut till pizzabottnar. Jag läste att man ska börja med att lära sig att laga den enklaste formen av pizza, Margherita, med tomat och mozzarella. Det ska jag väl klara av, tänkte jag. Dock hade jag lite fint kött och färska champinjoner som jag ville ha på också.

Mozzarellaskivorna vattnades ur, konserverade plommontomaterna silades på saft och mosades med salt och olivolja, svampen skivades.

Det var mycket enklare än jag hade trott, det gick fort, pizzorna tog ca tio minuter i ugnen på en pizzasten. Stenen köpte vi på Kitch’n, den kostade 199 kr just nu.

Receptet hittade jag på nätet, Jonas Cramby heter pizzabagaren. Mina pizzor blev lika fina som på Jonas’ bilder. Och receptet var lättförståeligt. Vem som helst klarar detta. Sen finns det förstås pizzadegar som man gör samma dag och bakar ut och det blir säkert lika gott. Men jag gillar den kalljästa sorten, bubblorna i degen blir så fina, man kan baka två pizzor två dagar på rad, degen är ju klar i kylen, bra ifall man gillar att äta pizza flera gånger i veckan.

2016-12-18: Något man måste tänka på är att när pizzastenen är diskad, så kan det vara en god ide’ att låta den torka i ugnsvärme någon timme. Jag gjorde misstaget att diska och torka stenen, stoppa den i originalkartongen. En vecka senare var kartongen fuktig och möglig, usch! Stenen är något porös och suger upp vatten i alla små håligheter. Nu är jag en erfarenhet rikare och tycker att det kan vara bra att dela med sig av detta. Alla behöver ju inte göra samma misstag, hahaa!

2 svar på ””Italiensk” pizza!”

  1. Hey! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m
    trying to get my blog to rank for some targeted
    keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.
    Many thanks! You can read similar article here: Sklep internetowy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *